סוגי מעצרים:
- מעצר ימים – מעצר שהוא טרם הגשת כתב האישום כנגד החשוד, כיוון שטרם נאספו מספיק ראיות נגדו.
- מעצר על תום ההליכים – מעצר לאחר כתב האישום כנגד החשוד, במסגרתו מבקשת התביעה כי הנאשם יישאר במעצר עד לסיום ההליך המשפטי נגדו.
מה חשוב לדעת?
לעתים אין כל הצדקה למעצרו של אדם, אם למשל אין נגדו עילה למעצר. במקרים רבים ישנו מקום לקבוע חלופות מעצר, כמו שחרור בערובה, המבטיחות התייצבות להמשך חקירה או התייצבות למשפט. חלופה נוספת היא מעצר בית, שמצד אחד מקיים את מטרת המעצר, אך מצד שני אינו פוגעני כמו מעצר בכלא.
עוד חשוב לדעת ששופט רשאי להורות על הארכת תקופת מעצר של החשוד לתקופה שלא תעלה על 15 ימים. בסיום תקופת מעצר הימים הראשונה השופט יכול להורות על המשך המעצר לבקשת המשטרה עוד פעמיים נוספות, כל עוד אורך כל תקופת המאסר לא תעלה על 30 יום. בנוסף, כאשר מוחלט על הגשת כתב אישום הופך החשוד לנאשם והתביעה רשאית לבקש להחזיקו במעצר עד תום ההליכים.
מעוניינים להשתחרר ממעצר בו אתם נתונים?
פנו אלינו בהקדם ואנו נסייע לכם!
טלפון: 077-9966005
לכן, ייצוג של עו"ד פלילי בהליך מעצר הוא קריטי. עורך דין מעצרים יבדוק את נסיבות המקרה, יבחן את התשתית הראייתית ויעשה את המיטב לשחרור החשוד/הנאשם ממעצר או לקבלת חלופת מעצר, בתנאים האופטימליים.
עו"ד פלילי בתל אביב, בני נהרי ידוע בשוק עורכי הדין בתור מומחה מספר אחת בתחום זה – בשלב המעצר כל החומר חסוי בפני הסנגור הפלילי, ולכן נדרש סנגור בעל ניסיון רב בניהול חקירה נגדית, על מנת לדלות כמה שיותר מידע במטרה לשחרר את הלקוח ממעצר.